Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protecció Civil demana extremar la prudència per l’episodi de fort vent generalitzat

Les ventades es produeixen especialment a les comarques centrals i del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona.

Protecció Civil de la Generalitat manté en fase d’Alerta el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT arran de l’actualització de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya que indiquen que aquest dimarts ha de fer el dia més afectat per l’episodi de fort vent generalitzat.
Les ventades es produeixen especialment a les comarques centrals i del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, amb ratxes de vent molt fort que poden superar els 70 km/h, sobretot al migdia, per la qual cosa cal extremar les precaucions.
No hi ha constància de cap incident significatiu al Penedès.
L’episodi de fort vent també fa augmentar el risc d’incendi forestal perquè s’afegeix a la sequedat generalitzada dels boscos. Entre les 15 comarques on s’ha activat el segon nivell del pla Alfa contra incendis, hi ha les del Penedès amb diversos municipis afectats. En concret a l’Alt Penedès el pla s’ha activitat a Castellet i la Gornal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: