Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès serà la primera D.O 100% ecològica a partir del 2025

El pla estratègic de la D.O Penedès estipula que el 2025 totes les seves vinyes estiguin certificades com a ecològiques, i per tant tots els vins que en surtin seran també ecològics.

Aquest dimarts al matí s’ha presentat en un celler de Mediona el pla estratègic de la D.O Penedès, que contempla les accions a dur a terme des d’ara i fins el 2030 per potenciar alguns dels eixos bàsics en que s’ha de treballar en el futur més immediat.

El president de la D.O. Joan Huguet, ha explicat que un dels principals objectius que s’han marcat és assolir el 2025 que totes les vinyes de la Denominació siguin ecològiques, i que per tant tots els vins que es comercialitzin sota el nom Penedès siguin ecològics.

En la mateixa línia el director de la D.O., Francesc Olivella, recordava que ja ara per ara la D.O Penedès és el territori amb més vinya ecològica a Catalunya, i que l’objectiu és ser la primera denominació 100% certificada ecològica.

D’altra banda, Olivella també ha apuntat que el Pla Estratègic contempla que els raïm de la propera verema, la del 2022, serveixin únicament per elaborar vins D.O Penedès amb la voluntat de primar la seva qualitat.

El pla estratègic contempla també en aquest objectiu del 2030 donar a conèixer dues noves categories de vins Penedès, el Vi de Mas i el Gran Vi de Mas; continuar potenciar els monovarietals xarel·lo com a senya d’identitat; i finalment treballar per assolir la certificació de Denominació d’Origen Qualificada.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: