Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Cooperativa d’habitatge La Bastida ha presentat públicament la seva proposta a Vilafranca

Tot i que actualment ja tenen una desena de famílies interessades en la proposta, volen impulsar-la més i continuar buscat socis que ajudin a fer realitat el projecte.

El Casal Popular La Gueralda va ser l’espai que va acollir aquesta presentació en que es va explicar què és l’habitatge cooperatiu i quins exemples d’aquesta experiència hi ha en diferents punts de Catalunya.

Des de La Bastida, l’Arnau Cobo remarcava que és una proposta de model d’habitatge que vol posar en valor que és tracta d’un dret i que no hauria d’estar tant subjecte a les lleis del mercat.

Cobo explicava que a Vilafranca s’optava per buscar la cessió d’un terreny públic on la cooperativa construiria els habitatges que cediria en ús als socis.

En la presentació es van explicar projectes com el de La Borda, al barri de Sants de Barcelona, que ja fa temps que funcionen amb bons resultats.

En aquests moments, Cobo explicava que ja tenen 10 unitats familiars interessades en participar del projecte, i alguns socis col·laboradors que ajudaran també a fer realitat la proposta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: