Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Coordinadora reuneix a Valls les colles castelleres per tal de parlar del seu futur

El dia 10 la Coordinadora de Colles Castellers es va reunir amb representants de la Generalitat i també amb representants del Procicat per tal de les possibilitats de represa.

De fet, per aquest dimecres a la tarda està prevista una reunió presencial a Valls convocada per la Coordinadora on presentaran a totes les colles quina és la resposta que els han donat des de la Generalitat.

A les portes d’aquesta trobada, hem parlat amb els presidents de les tres colles vilafranquines per tal de saber com preveuen aquesta reunió i què n’esperen d’una possible represa.
Carles Mata, dels Castellers de Vilafranca recorda que la Coordinadora es va crear l’any 1989 amb dos objectius, l’assegurança de les colles i la promoció del fet casteller. Potser ara és hora de tornar a pensar què ha de fer l’entitat.

Sobre la represa, Mata és conscients que la Coordinadora ha presentat propostes al Govern, i que les colles també hi estan treballant.

Per part dels Xicots, el seu president Enric Pagès espera que la reunió d’aquesta setmana serveixi per buscar punts d’unió de totes les colles. Apunta que dins de la Coordinadora cada colla defensa els seus propis interessos, i que hi ha conviuen dues realitats diferents. D’una banda les colles punteres, i de l’altra la resta.

Sobre el retorn a l’activitat considera que caldrà veure si les colles opten per reiniciar assaigs aquest any, amb la voluntat d’anar preparant i rodant-se per la propera; o bé deixar-ho tot ja parat fins al 2022.

Caldrà veure també si les colles poden mantenir la seva massa social i el compromís després de gairebé 2 anys.

Finalment, Manel Trias president la Jove Xiquets de Vilafranca considera també que potser és un bon moment per replantejar la representació de les colles dins de la Coordinadora i els diferents nivells que tenen les pròpies colles.

Trias apunta que ja fa temps que hi ha qüestions que grinyolen, com ara els drets d’imatges, la publicitat o el finançament. Sobre la represa de l’activitat, des del seu punt de vista ja no ho preveien aquesta temporada.

Aquestes declaracions les vam recollir abans que se sabés a primera hora d’aquesta tarda de dimarts que la Generalitat ha aprovat un pla de reactivació de l’activitat castellera que permetria la participació de fins a 160 castellers en les diades. Una mesura que ja entraria en vigor aquesta mateixa setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: