Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una app per alertar la Policia en cas de violència de gènere i lgtbifòbiques i robatori

Dilluns entra en funcionament una aplicació mòbil per alertar la Policia Local en cas de violència de gènere i lgtbifòbiques i robatori.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, han presentat la nova aplicació que a partir de dilluns estarà disponible tant a Play Store com a App Store i que permetrà alertar de forma immediata la Policia Local de Vilafranca en cas de violència de gènere, contra el col·lectiu LGTBI+ i en cas de robatori.
L’inspector en cap de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero, explica que serà un element que facilitarà la intervenció immediata.

Joan Manel Montfort explica que feia temps que s’estava treballant per obtenir aquesta app i finalment s’ha pogut aconseguir unes setmanes abans de la Festa Major per tal que tothom se la pugui descarregar i sigui una eina útil per donar seguretat a la ciutadania. És una eina més per ajudar en les tasques de la policia.

El regidor explica que prement un simple botó de l’aplicació l’avís a la Policia Local és immediat. Per la seva banda, Montse Arroyo assenyala que l’aplicació és una bona eina perquè totes les dones o persones del col·lectiu LGTBI que se sentin amenaçades o assetjades puguin rebre suport immediat de la Policia Local. La regidora d’Igualtat ha fet una crida a descarregar-se l’aplicació i ha remarcat que la geolocalització permet a la Policia Local fer un seguiment de la víctima i posar-s’hi en contacte a través del mòbil, la qual cosa li dona tranquil·litat.
Per part de l’empresa proveïdora de l’aplicació, Carles Aros, ressalta que la persona s’ha de registrar amb noms i cognoms. Això permet evitar perfils i falses alarmes, que és un els problemes amb què es troben els cossos policialst.
L’app amb el nom de Seguretat Ciutadana Vilafranca estarà disponible a partir de dilluns tant a Play Store com a App Store.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: