Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’actuació de lluïment i els balls parlats s’han fet per unes 400 persones i amb plaça tancada

El sector de la restauració no està massa satisfet amb la mesura de tancar les places de la Vila i Sant Joan

Aquest matí la plaça de la Vila ha estat protagonista de l’actuació de lluïment i balls parlats de la Festa Major. Un acte que s’ha dividit en dos. La primera part ha comptat amb les peces de festa major i la segona amb la resta de balls folklòrics així com els versos dels Diables i l’actuació dels Falcons. L’acte de lluïment habitualment aplega molta gent i enguany només ha pogut comptar amb 400 persones en cada part. Tot degut a les restriccions de la Covid-19 tal i com explica el cap del Servei de Cultura, Àngel Hom.

L’Àngels Domènech i el seu nét Roc han anat a diferents actes festamajorencs amb entrada i també estaven entre el públic de l’actuació de lluïment. L’Àngels valora la tasca que s’ha fet per a organitzar la Festa Major enguany.

La gran part d’actes que s’han fet al centre de Vilafranca han obligat a tancar la plaça de la Vila així com la plaça Sant Joan. El sector de la restauració no està massa satisfet amb aquesta mesura. Àngel Hom explica que és totalment comprensible aquesta disconformitat però reitera que no hi havia cap altra manera de fer-ho possible.

Segons explica Hom volien mantenir-se fidels a l’acte i continuar amb l’espai que sempre ha acollit actes com les diades castelleres o les actuacions de lluïment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: