Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC Penedès denuncia la creació d’una línia de molt alta tensió ‘que trinxarà el territori’

Es preveu que afecti a les Terres de l’Ebre, al Camp de Tarragona i també a l’Alt i Baix Penedès.

ERC Penedès va denunciar, aquest dimarts en roda de premsa, el projecte d’una línia de molt alta tensió que promou el grup aragonès Forestalia, que vol unir els parcs eòlics i solars d’Aragó amb la subestació elèctrica de Begues, al Baix Llobregat. Es preveu que afecti a les Terres de l’Ebre, al Camp de Tarragona i també a l’Alt i Baix Penedès. L’alcaldessa de Gelida i diputada d’ERC al Parlament, Lluïsa Llop, alerta que aquesta infraestructura ‘trinxarà’ el territori.

L’avantprojecte es va publicar al BOE el 27 de juliol i d’ERC lamenten que el temps d’exposició pública sigui el mínim, només un mes. A més, reconeixen que es tracta d’un mes complicat perquè bona part dels tècnics dels Ajuntaments estan de vacances i no hi poden respondre en condicions.
Llop reivindicava que l’energia hauria de ser generada ben aprop d’on es consumeix, per tal d’evitar infraestructures d’aquestes característiques.

La redacció d’al·legacions ja està en marxa i s’està definint una estratègia conjunta, liderada pel Consell Comarcal del Baix Camp. S’han fet un parell de reunions entre els municipis implicats i des d’ERC es queixen que no hi havia la presència del municipis de l’Alt Penedès perquè el Consell Comarcal no els havia avisat. Ho explica el president comarcal d’ERC, Pol Pagès.

Els municipis afectats a l’Alt Penedès són Castellet i la Gornal, Olèrdola, Avinyonet, Olesa de Bonesvalls, Sant Cugat Sesgarrigues i Santa Margarida i els Monjos. Aquest mateix dijous està previst que es trobin en una reunió amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: