Divendres, 3 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les entitats de lleure es preparen per un estiu que torna a estar marcat per la Covid

Després que l’estiu del 2020 ja estès marcat per la pandèmia, i quan es preveia que aquest pogués ser una mica millor, les entitats d’educació en el lleure tornen a encarar unes setmanes complicades.

A les portes del mes d’agost els equips de joves que condueixen campaments i colònies del Moviment Infantil de Vilafranca i l’Agrupament Escolta i Guies Pere II i Santa Maria de Foix ja fa setmanes que estan preparant els programes per els nois i noies que hi participaran. Ho estan fent però, encara amb incertesa i alguns dubtes davant d’una situació sanitària a causa de la pandèmia que lluny d’anar millor ha anat empitjorant.

Després que l’estiu passat algunes de les activitats s’haguessin de suspendre, aquest semblava que es podria tirar endavant tot plegat amb més tranquil·litat, però aquest mes de juliol moltes de les previsions fetes van saltar per els aires.

Al final però, les dues entitats consideren que podran tirar endavant les seves activitats, ajustant-se a les recomanacions de les autoritats.

En el cas del MIV, els grups més petits fan colònies, mentre que els més grans fan campaments. Berta Martínez i Pau Carbonell recorden que l’estiu passat ja van fer-ne amb una certa normalitat, i que aquest any hi tornen, tot i que amb alguns patiments davant els canvis constants.

En el seu cas consideren que les famílies també ja han anat interioritzant l’actual situació, i que s’entén que cal fer-se els test i seguir els protocols que marca el Procicat. Pau Carbonell remarca també que els infants i joves necessiten poder gaudir d’un temps d’estiu.

En el cas de l’Agrupament Escolta, tots els seus grups marxen de campaments durant el mes d’agost, i aquest estiu sí podran fer-ho amb normalitat a diferència del 2020. Per mirar d’assegurar-se poder marxar, han decidit no sortir de Catalunya i així poder-se adaptar millor a les situacions canviants que es van produït. Aina Calvet és cap dels escoltes

Aquest any han decidit portar més tendes de les que duien altres anys, i sobre tot miraran de delimitar els espais per a cada activitat i sobre tot respectar els grups bombolla, com explica Ariadna Ràfols, cap dels escoltes.

Uns dies abans de marxar es faran test a tots els participants per mirar de garantir un mínim de tranquil·litat.

En ambdós casos la il·lusió dels responsables i els joves participants és molt gran, i ja fa setmanes que ho estan preparant tot per poder fer les activitats amb totes les garanties pertinents i esperant que no hi hagi canvis de darrera hora que trastoquin les seves previsions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: