Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les botigues de pirotècnia es mostren optimistes per Sant Joan

Preveuen igualar les vendes de petards per Sant Joan, respecte 2019.

Segons l’Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya l’any 2019 es van facturar uns 17 milions d’euros i aquest any preveuen superar aquesta xifra, després de la sotragada de l’any passat, quan les restriccions per la pandèmia van provocar una forta baixada de vendes. El sector atribueix les bones previsions a l’optimisme i a les ganes de fer celebracions després de més d’un any de limitacions.
Hem consultat dos establiments del Penedès. Un de clàssic, com és el Drac Màgic, i un que acaba d’obrir portes a Vilafranca, Hiper Coet. Aquesta botiga es va inaugurar el passat 1 de juny, i des de que va obrir ha mantingut un ritme de venda en creixement.

Al Drac Màgic, amb anys d’experiència, tenen diversos punts de venda a la comarca, com per exemple el de la Granada, però a la botiga de Vilafranca enguany no venen pirotècnia. Constaten que les vendes estan anat bé respecte de l’any passat i esperen que encara vagin millor aquests darrers dies.

Per tot plegat des del sector es mostren optimistes per aquesta campanya de vendes de Sant Joan que és, lògicament, el moment més important de l’any per aquests establiments.

L’any passat tot va ser molt més complicat. L’experiència va fer que des de Drac Màgic es decidissin per estrenar el canal de venda online, que aquest any ha tingut també una bona resposta.

Els productes més demanats acaben sent els clàssics. Piules, xinos o americans. També les traques xineses i voladors. Hi ha novetats sobretot per als més menuts. Enguany estan de moda els animals caganers ja sigui un gos, una vaca, o una gallina. I per als adults la novetat principal són les grans bateries, com per exemple al Normanda que és, de fet, un gran castell de focs amb 238 coets.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: