Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ecòleg Allan Savory participa al Primer Simposi de Viticultura Regenerativa

El Primer Simposi de Viticultura Regenerativae se celebrarà a Vilafranca el proper 17 de juny de la mà de Família Torres.

comptarà amb la participació d’Allan Savory, ecòleg, fundador i president del Savory Institute, que promou la restauració dels ecosistemes de pasturatges a escala mundial. Savory és el precursor de l’agricultura regenerativa i del maneig holístic, un pensament sistèmic focalitzat en la gestió dels recursos per revertir la desertificació.
Autor de diversos llibres sobre el maneig holístic, Allan Savory serà l’encarregat de pronunciar telemàticament la ponència inaugural d’aquest certamen, que serà retransmès a través de www.viticulturaregenerativa.cat. L’objectiu del simposi és conscienciar sobre la capacitat dels sòls regenerats per frenar el canvi climàtic i la necessitat d’adoptar una nova concepció holística de la gestió agrícola, que permeti assolir un nou equilibri basat en l’increment de la biodiversitat i de la matèria orgànica de manera natural, convertint les vinyes en grans embornals de carboni.
El Simposi de Viticultura Regenerativa també comptarà amb un altre expert mundial en la regeneració dels sòls, l’agricultor australià i formador internacional Darren J. Doherty. Doherty és un dels majors experts en Línia Clau (Keyline), una metodologia que permet conservar l’aigua i regenerar els sòls.
Després de la seva intervenció, també telemàtica, participarà Pilar Andrés, investigadora del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals), experta en ecologia i biodiversitat del sòl, que treballa en la definició d’indicadors per avaluar la qualitat biològica del sòl i en la seva restauració.
Les experiències en viticultura regenerativa les aportaran el viticultor australià i propietari del celler Cargo Road Wines, James Sweetapple; l’agricultor, fundador d’Agroassessor Consultors Tècnics i autor del llibre Arrelats a la terra. Propostes per a una agricultura regenerativa, Francesc Font, i Miguel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres, que ha adoptat la viticultura regenerativa per avançar en el seu compromís de lluita contra el canvi climàtic.
Finalment, els experts en agricultura regenerativa Josep Ramon Sainz de la Maza i Manel Badia se sumaran al debat final, que serà moderat per la periodista especialitzada en medi ambient i autora del llibre Si el cel es tornés vermell Cori Calero. També assistirà al simposi l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, que donarà la benvinguda, mentre que la Directora d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya Elisenda Guillaumes serà la responsable de clausurar l’acte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: