Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demana que s’implementi un permís menstrual per a les treballadores

Entre el 25% i el 60% de les dones pateix dolor menstrual i, d’aquestes, entre l’1% i el 15% pateix dolors molt intensos i invalidants a l’hora de treballar.

ERC presentarà en el proper ple municipal una moció per instar a l’equip de govern a iniciar negociacions amb els diferents comitès d’empresa (de funcionaris, de treballadors laborals i de l’Institut de Formació) per arribar a un acord, en un termini màxim de sis mesos, per a la implementació d’un permís de 12 dies anuals per les dones que ho necessitin degut als dolors menstruals. Ja que en molts casos pot afectar a la bretxa laboral. Ho explica Montse Espinosa.

Entre el 25% i el 60% de les dones pateix dolor menstrual i, d’aquestes, entre l’1% i el 15% pateix dolors molt intensos i invalidants a l’hora de treballar. Aquest pacte entre els comitès d’empresa i l’ajuntament ha de ser un primer pas i un exemple perquè s’estengui també a altres institucions i a l’empresa privada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: