Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum recupera la presencialitat en les activitats del DIM que s’allargaran 11 dies

Del 13 al 23 de maig es faran un seguit d’activitats al voltant del Dia Internacional dels Museus, el 80% d’elles gratuïtes. Les portes obertes al Vinseum seran el 15, 16 i 18 de maig.

El Dia Internacional dels Museus és el 18 de maig però Vinseum ha organitzat una programació especial plena d’activitats per a tots els públics durant 11 dies, del 13 al 23 de maig. Tal i com explica el director del Vinseum, Xavier Fornos, l’element central de la celebració d’aquest dia són les portes obertes que tindran lloc els dies 15, 16 i 18. El 80% de les activitats proposades són gratuïtes. També destaca les portes obertes a la Nit del Museu que se celebrarà el proper dissabte 15 de maig de 19h a 22h.

Tota l’activitat d’aquests dies es divideix en tres blocs: patrimoni, tast de vins i diàlegs. Pel que fa al bloc de patrimoni es faran visites guiades a l’exposició permanent o a Cal Berger, entre altres. Els diàlegs comencen aquest mateix 13 de maig amb les converses de literatura i vi, In Vino Litterae i pel que fa als tastos de vins, Vinseum ha iniciat una col·laboració amb VITEC. Cecília Jané, responsable de comunicació i enoturisme del museu, explica que precisament el Dia Mundial dels Museus tindran lloc aquests tastos.

Altres activitats que tindran lloc al voltant del DIM són concerts, tallers infantils o actes relacionats amb el Most Festival o el Vilapensa, entre altres.
Per la seva part, el regidor de cultura Ricard Rafecas, en la roda de premsa de presentació del programa del Dia Internacional dels Museus va remarcar que tota l’activitat es farà seguint la normativa de seguretat sanitària i va demanar que tothom qui vulgui assistir als actes, faci reserva prèvia al web entrades.vinseum.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: