Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Petits Oceanògrafs de l’escola Baltà i Elias clouen el projecte amb un congrés al Vinseum

L’alumnat de 5è de l’escola Baltà i Elias clou la seva participació al projecte Petits oceanògrafs amb un congrés al Vinseum.

Petits Oceanògrafs és un projecte de divulgació de l’Institut de Ciències de la Mar de Barcelona (ICM-CSIC) que porta l’oceanografia a aules de primària a través d’una experiència vivencial de la ciència. L’escola Baltà i Elias de Vilafranca hi participa des de fa tres cursos.

Petits Oceanògrafs pretén fomentar la curiositat innata dels nens i nenes i convertir-los en joves científics a través de la investigació i l’experimentació sobre la física oceànica.
Ho explica l’oceanògrafa de l’Institut de Ciències de la Mar Carine Simon.

Mitjançant el projecte, els nens i nenes contacten amb investigadores i investigadors durant una campanya oceanogràfica i tenen l’oportunitat de realitzar una campanya simulada al vaixell Santa Eulàlia de al Museu Marítim de Barcelona.

Durant el curs, els participants desenvolupen un projecte d’investigació marina i presenten els seus resultats al Congrés de Petits Oceanògrafs. En aquesta ocasió, per primer cop, els alumnes del Baltà han celebrat el congrés a les instal·lacions del Vinseum.

La cloenda del congrés tenia lloc divendres i va ser una jornada dinàmica per compartir els seus aprenentatges i descobriments sobre l’oceà i per conèixer en persona les oceanògrafes a les quals han estat seguint durant el curs.

El projecte Petits Oceanògrafs compta amb el suport de la Fundació espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: