Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un procés participatiu servirà per decidir com ha de ser la nova escola Baltà i Elias

El primer trimestre de 2023 es durà a terme aquest procés participatiu obert a la comunitat educativa de l’escola que ajudi a definir com ha de ser el nou Baltà i Elias.

El conseller Gonzàlez-Cambray acompanyat de l’alcalde Pere Regull s’ha reunit amb la direcció i membres de l’AMPA de l’escola per tal de concretar-los com s’iniciarà aquest procés que ha de finalitzar amb la construcció d’una nova escola Baltà i Elias.

El Departament d’Educació ha inclòs aquesta escola de Vilafranca dins del Programa d’Encàrrecs d’Actuacions. Concretament, s’hi construirà un nou edifici en el mateix solar, amb una inversió de 7.635.824€, per substituir l’actual, que presenta diverses patologies. El conseller Gonzàlez-Cambray remarcava que és una molt bona notícia per la vila, i que ha de servir per donar una nova empenta a un molt bon projecte educatiu.

Tot i que encara falta per que comencin les obres físicament, el conseller ha destacat que al primer trimestres de 2023 ja s’obre un procés participatiu que ha de ser clau per poder definir com es vol que sigui aquesta nova escola.

La particularitat en aquest cas és que la nova escola es construirà en el mateix espai que ocupa l’actual, i per tant durant un temps haurà conviure l’activitat docent amb les obres. Gonzàlez-Cambray ha apuntat que des del departament se’ls donarà tot el recolzament.

La directora del Baltà, Cecília Raventós, es mostrava satisfeta de poder disposar d’un procés participatiu per poder recollir i presentar necessitats de l’escola que es puguin tenir en compte en el nou edifici. En aquests moments els edificis de l’escola presenten problemes estructurals, que requereixen d’un seguiment i control periòdic.

Finalment l’alcalde Pere Regull refermava la bona notícia per la vila d’aquesta important inversió en educació. Recordava també que en els darrers anys ja s’han fet 2 nous instituts.

El Baltà i Elies acull actualment 433 alumnes, repartits entre dos edificis, un de 25 anys i l’altre de 50.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: