Divendres, 30 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Dissabte se celebra la jornada ‘Dolors Piera. Ideals i desencisos d’una mestra republicana’

Dissabte se celebra la jornada ‘Dolors Piera. Ideals i desencisos d’una mestra republicana’

La jornada, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, dona inici per desè any consecutiu al cicle Paraules als Claustres.

En aquesta ocasió la jornada està dedicada a la mestra, política i exiliada, Dolors Piera. Aquest 2021 se celebra el 90è aniversari de la Segona República i a Vilafranca s’han celebrat diferents exposicions sobre l’escola i la República i especialment sobre les escoles freinetistes al Penedès. És, doncs, un bon moment per recuperar el testimoni i el llegat de Dolors Piera.

La jornada començarà a dos quarts de deu del matí i comptarà amb diverses intervencions. Entre d’altres de la directora de l’escola Dolors Piera de Vilafranca, Carme Ayllón, el catedràtic, Francesc Imbernón, les doctores en Història, Cèlia Cañellas i Rosa Toran, l’arxiver Albert Taulé o el professor de la Universitat Rovira i Virgili, Ramon Arnabat. En el marc d’aquesta jornada dedicada a Dolors Piera, també dissabte a les set de la tarda, tindrà lloc al mateix claustre l’espectacle poètic 36+1 de Ricard Creus, una visió íntima dels fets que es van produir a partir del 18 de juliol de 1936. L’autor, que llavors era un nen, parla en primera persona de la guerra, de la postguerra, i de la lluita silenciosa que va portar a la recuperació de les llibertats democràtiques.

La interpretació, la dramatúrgia i la direcció de l’espectacle van a càrrec de Maria Pla. Tant l’assistència a la jornada com al recital poètic són gratuïts, però cal inscriure’s prèviament a

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: