Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La lectura dramatitzada de ‘El plaer de la tristesa’ tanca el cicle de Paraules als Claustres

La lectura dramatitzada de ‘El plaer de la tristesa’ tanca el cicle de Paraules als Claustres

Serà aquest dijous a les 8 del vespre al Claustre de Sant Francesc a càrrec de Gisela Guitart i Aina Tomàs

Aquest dijous a les 8 del vespre al Claustre de Sant Francesc es clausura el cicle Paraules als Claustres amb l’espectacle El plaer de la tristesa que també s’inclou dintre de la programació d’espectacles professionals d’arts escèniques de Vilafranca.

Les actrius penedesenques Gisela Guitart i Aina Tomàs posaran veu a la infermera Ramona Via, a partir del dietari escrit entre els anys 1938 i 1939, quan Via tenia 14 anys i relatava les seves experiències com a infermera durant la Guerra Civil a l’hospital de sang del Molí d’en Rovira, on van morir molts soldats republicans.

Sinopsi:

Ramona Via (Vilafranca del Penedès, 1922 – Girona, 1992) va exercir de llevadora professionalment i va conrear la poesia, la narrativa, la traducció i el periodisme en llengua catalana.

Tot i que mai no va abandonar la dedicació a la poesia, va aconseguir el màxim esplendor literari amb la narrativa testimonial que va començar a conrear a la dècada dels seixanta, quan tenia quaranta anys, per retratar una època difícil i uns personatges que viuen les contrarietats del moment.

La novel·la Nit de Reis. Diari d’una infermera de 14 anys, publicada per primera vegada l’any 1966, es presenta en forma de diari personal, concentrat entre l’1 de setembre de 1938 i el 6 de juny de 1939, i encavalca fets, trames i pensaments d’una protagonista que desenvolupa una tasca assistencial solidària amb tota l’enteresa que pot mostrar una noia d’aquesta edat i que s’expressa amb la senzillesa amb què parla el poble.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: