Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca obrirà Cal Figarot com a punt de vacunació per ampliar la cobertura

La suspensió amb AstraZeneca afecta als menors de 60 anys, que aquests dies ja no estan sent vacunats al local dels Falcons. Un espai on de moment es continua la vacunació als major d’aquesta edat.

Aquest dimecres a primera hora de la tarda es vacuna amb normalitat al local dels Falcons de Vilafranca, con s’ha anat fent aquestes darreres setmanes. Poc després però, saltava la notícia quan el Ministeri de Sanitat anunciava que suspendria la vacunació amb AstraZeneca a les persones menors de 60 anys. Recordem que precisament al local dels Falcons es subministra únicament aquesta vacuna a personal essencial i majors de 60 anys.

Aquesta situació ha provocat aquestes darreres hores molt de neguit entre les persones, que van rebre ja fa setmanes la seva primera dosi amb AstaZeneca i ara estan pendents de la segona. No queda clar si se’ls subministrarà la segona dosi amb alguna altra vacuna o se’ls deixarà amb aquesta primera dosi que segons la farmacèutica garantiria un 70% d’immunització.

Dimecres a la tarda, abans que es conegués aquesta informació, l’Adjunt a la direcció d’Atenció Primària de l’Alt Penedès, Garraf i Baix Llobregat, Jordi Tost, comentava que de cara a la propera setmana a Vilafranca s’obriria un nou punt de vacunació a Cal Figarot, per persones menors de 70 anys i en principi amb Pfizer i també AstraZeneca..

Aquesta previsió, segons hem pogut confirmar es mantindria tot i les darreres informacions sobre la suspensió amb AstraZeneca als menors de 60 anys. Per contra, s’apunta que el punt de vacunació que fins ara ha estat funcionant al local dels Falcons es podria tancar de cara a la propera setmana.

Tost explicava dimecres a la tarda que per ara estant subministrant entre 300 i 450 vacunes diàries al local dels Falcons. També comentava que tenen previst aquesta setmana acabar de vacunar tota la població de més de 80 anys, i iniciar la dels de 79 anys per anar baixant les franges d’edat.

Els responsables de salut a la comarca recorden que per poder rebre la vacuna en algun d’aquests punts cal fer reserva prèvia adreçant-se a la web www.vacunacovidsalut.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: