Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Martí Sarroca ha celebrat una nova edició del Fòrum Associatiu

Sant Martí Sarroca ha celebrat una nova edició del Fòrum Associatiu

La sessió va servir per acordar les modificacions de les bases de les subvencions per adequar-se a les necessitats
de les entitats del municipi en el context actual de Covid.

Des de fa uns anys, per iniciativa de l’Ajuntament, se celebra el Fòrum Associatiu on cada entitat o associació pot expressar la seva opinió i on es donen les pautes per poder aconseguir subvencions i ajudes.

Aquest 2021, el Fòrum Associatiu va tenir lloc el 14 de març, de forma telemàtica i presencial. Hi van prendre part un total de 17 entitats.

El punt més important va ser la modificació de les bases de les subvencions que dona l’Ajuntament. L’any passat, a causa de la situació per la Covid, moltes entitats no van poder realitzar les activitats per a les quals havien demanat subvenció i per tant van haver de retornar els imports avançats. La modificació fa èmfasi en la possibilitat que es puguin justificar aquestes subvencions adquirint béns inventariables com ara equip de so, barra de llums o altres que estalviïn el seu posterior lloguer, sempre que el seu ús estigui vinculat directament amb l’activitat de l’entitat.

També es va proposar que el termini de sol·licituds s’escurci, perquè així les entitats puguin disposar dels diners més aviat. La Regidora de Cultura i Festes, Sònia Jansà, explicava que s’ha mantingut i fins i tot s’ha augmentat una mica la partida per la importància que tenen les entitats i la cultura al municipi.

Un altre tema important van ser les mesures anti-covid que cal prendre en cada moment. Sònia Jansà va assegurar que les activitats, amb mesures, control d’accés i aforament limitat es poden fer, i que l’Ajuntament està a disposició de les entitats per coordinar les limitacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: