Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Subvencions per al pagament de lloguer per a persones de fins a 35 anys

Subvencions per al pagament de lloguer per a persones de fins a 35 anys

Les subvencions estan destinades a pagar parcialment la renda del lloguer d’un habitatge o una habitació o la renda d’un contracte de cessió en ús.

Fins al 5 d’abril de 2023 està obert el termini de presentació de sol•licituds per subvencions de l’Agència Catalana de l’Habitatge.

L’import de la subvenció dependrà de l’import de lloguer, els ingressos, la unitat familiar i les condicions personals. L’import mínim serà de 20 € mensuals i pot arribar fins a un màxim de 250€.
Segons dades de l’IDESCAT, l’any 2022 hi havia prop de 6.000 habitatges en règim de lloguer a la comarca de l’Alt Penedès, i la persona titular del contracte era menor de 35 anys en més de la meitat dels casos.

Les subvencions per al pagament del lloguer de l’Agència Catalana de l’Habitatge són gestionades a la comarca pel Servei d’Habitatge del Consell Comarcal, excepte per als municipis de Sant Sadurní i Vilafranca, on són gestionades pels respectius ajuntaments. L’any 2022 el Consell Comarcal va tramitar prop de 1.000 sol·licituds.

Les subvencions s’han de sol·licitar preferentment per Internet, al web del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal. Les persones que tinguin dubtes poden enviar un correu electrònic a o telefonar al Servei Comarcal d’Habitatge (Tel. 93 890 00 00).
Les persones que tinguin més de 35 anys podran sol·licitar també subvencions en una convocatòria que s’obrirà l’11 d’abril i finalitzarà el 12 de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: