Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les bonificacions municipals afavoreixen la instal·lació de plaques solars a Sant Quintí

Les sol·licituds adreçades al consistori per instal·lar plaques fotovoltaiques s’han multiplicat per 10 l’últim any, i se sumen a les polítiques de suport a la sostenibilitat que promou l’Ajuntament.

Les sol·licituds adreçades al consistori per fer aquest tipus d’instal·lacions s’han multiplicat per 10 des de la posada en marxa d’aquesta bonificació el 2021. Concretament, a Sant Quintí hi ha 31 nous habitatges que compten amb plaques solars o bé estan finalitzant el procés per a la seva instal·lació, 2 instal·lacions industrials i 1 comerç.

Els veïns i veïnes de Sant Quintí poden sol·licitar una bonificació del 50% per als habitatges unifamiliars i del 5% en habitatges plurifamiliars. La bonificació s’aplica a l’impost sobre béns immobles (IBI) i els ciutadans i ciutadanes poden optar-hi sempre que la instal·lació tingui com a mínim una producció elèctrica per a l’autoconsum del 30% de la despesa energètica anual de l’habitatge, o bé dels serveis comuns, en el cas de les comunitats de veïns.

L’aposta per les energies renovables continua sent un dels eixos centrals en les polítiques impulsades del consistori per al 2023, ja ha presentat un projecte per crear una comunitat energètica a Sant Quintí.

Les últimes ordenances fiscals, que van entrar en funcionament l’1 de gener, també inclouen noves bonificacions a les quals es poden acollir els ciutadans en matèria de sostenibilitat. Es pot optar, entre d’altres, a una bonificació del 50% de la quota de l’impost a favor de les construccions o obres necessàries per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: