Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Jordi se celebrarà amb parades de roses i llibres de professionals i diverses activitats

Sant Jordi se celebrarà amb parades de roses i llibres de professionals i diverses activitats

Pel que fa al mercat de llibres i roses la jornada s’adreçarà únicament a professionals de la ciutat i del mercat.

Aquest divendres 23 d’abril, Vilafranca celebrarà la Diada de Sant Jordi amb un seguit d’activitats combinant el tradicional mercat de llibres i roses a la rambla de Sant Francesc, amb altres activitats, totes adaptades a les restriccions amb motiu de la COVID19.
Pel que fa al mercat de llibres i roses la jornada s’adreçarà únicament a professionals de la ciutat i del mercat. Per tant, hi haurà principalment les llibreries, floristeries i editorials de Vilafranca. El fet de comptar amb únicament aquestes parades permetrà un major control dels espais i de l’afluència de públic i ajudarà a la reactivació econòmica del sector. El protocol per garantir les mesures sanitàries i de seguretat, que serà semblant al Mercat dels Dissabtes, amb tancament perimetral i control d’aforament. L’horari del mercat de roses i llibres serà de les 9 a les 21h.
També es durà a terme el Mercat d’artesania de Sant Jordi, a càrrec del Col·lectiu d’artesans, brocanters i pintors del Penedès i que es farà de 10 a 21h, a la plaça de la Constitució. Autors del Penedès han estat convidats amb la instal·lació d’una carpa on podran dedicar els seus llibres als seus lectors. La iniciativa és de l’Ajuntament de Vilafranca i pretén oferir un espai a la rambla de Sant Francesc on durant les franges horàries de 12 a 14 h i de 18 a 20h, els autors i autores estaran a disposició dels seus lectors.
Paral·lelament, el 23 d’abril es durà a terme una iniciativa inspirada en el geocaching que consistirà en trobar un seguit de llibres que s’han amagat en diferents racons del centre de la ciutat. Per trobar-los, caldrà seguir les xarxes socials de l’Ajuntament de Vilafranca i estar atent a les pistes que es vagin mostrant. La persona que trobi el llibre, se’l pot quedar. Els llibres amagats responen a diferents gèneres i públics amb l’objectiu que tothom pugui participar-hi. L’activitat està organitzada entre l’Ajuntament i la biblioteca Torras i Bages.
Com a activitat per als més menuts, l’Ajuntament, amb la col.laboració de l’Associació de Veïns del Centre, ha programat en sessions de matí, a les 11h, i de tarda, a les 17.30h l’espectacle itinerant de Sant Jordi “Dragon ST.”, que anirà per les rambles i diferents carrers del centre de la Vila. Es tracta d’una divertida història que posa en entredit les moltes llegendes que s’expliquen de dracs i cavallers i que va a càrrec de la companyia JAM-Clown i humor gestual.
Serà a les 11h i a les 17.30h, rambla Sant Francesc, rambla Nostra Senyora i carrers del centre. Aquesta activitat forma part de l’itinerari del Passaport Edunauta.
D’altra banda, l’habitual ballada de sardanes amb la cobla Catània serà substituïda per un concert de sardanes i música per a cobla a càrrec de la mateixa formació musical. En aquesta ocasió i amb motiu de les restriccions sanitàries, l’activitat tindrà lloc a les 19h en un espai tancat i a l’aire lliure com és el claustre dels Trinitaris. L’accés és lliure, però amb aforament limitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: