Dimecres, 31 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Rebost Solidari rep el XIII Premi Salvador Armendares que organitza ERC Vilafranca

Reivindicar els valors republicans i recuperar la memòria històrica del període republicà a Vilafranca, aquests són els objectius del Premi Salvador Armendares que organitza anualment ERC.

Aquest any la guardonada ha estat l’associació el Ressò-Rebost Solidari, que ha agraït el premi i l’ha dedicat al Manuel Medialdea, president de l’entitat que no ha pogut assistir-hi per estar afectat de la Covid-19, i a tots els voluntaris i voluntàries.
Núria Figuera, presidenta en funcions de l’associació: 25’02’’ volia fer…les famílies 25’40’’
El jurat del premi Salvador Armendares 2021 ha estat format per Teresa Terrades, Salvador Casals, Anna Tomàs, Marc Izquierdo i Maria Parés. Com a portaveu Terrades ha destacat que la tria “és més merescuda que mai, considerant l’emergència sanitària i social derivada de la pandèmia de la Covid-19, que ha requerit un esforç suplementari del voluntariat”. Aquest dimecres es commemorava el 90è aniversari de la proclamació de la República de Macià i Companys. Per aquest motiu des d’ERC s’han organitzat dos actes. A més del lliurament del premi, el dimarts es va fer al Casal una conferència per part de l’historiador Salvador Campamà, que és també regidor de l’Ajuntament. Sota el titol de ‘Darrers dies de la Vilafranca republicana’, Campamà va remarcar la importància de recuperar i reivindicar la memòria històrica.

Posant en valor la tasca dels ajuntaments republicans a Vilafranca quan de les casernes en van fer escoles, i es va impulsar la primera biblioteca i el primer institut.

Unes accions i valors que el regidor Pere Sàbat destacava també aquest dimecres al Claustre de Sant Francesc apuntant que segueixen formant el seu model de ciutat i que son hereus d’aquesta Vilafranca republicana que volen tornar a fer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: