Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC i Jovent Republicà demanen situar la salut mental a l’agenda política

Jovent Republicà i ERC presenten al proper ple municipal una moció per demanar més accions en pro a la salut mental a Vilafranca, especialment entre els joves.

La pandèmia de Covid-19 ha provocat un deteriorament de la salut mental del conjunt de la societat a causa dels continus canvis d’hàbits. Des de Jovent Republicà i Esquerra Republicana s’han volgut centrar en els joves que, en els darrers mesos, han vist triplicar l’estrès post-traumàtic. De fet, la primera causa de mort no natural dels joves és el suïcidi. En parlava l’Adrià Machuca de Jovent Republicà en la roda de premsa que van oferir conjuntament amb ERC aquest dimarts a la tarda.

Per aquest motiu, Jovent Republicà i ERC presenten al proper ple municipal una moció per demanar més accions en pro a la salut mental a Vilafranca, especialment entre els joves. Per tal de treballar aquesta moció s’han reunit amb les entitats que conformen la Taula de Salut Mental de l’Alt Penedès per a conèixer de primera mà quina és la situació a l’Alt Penedès i, concretament a Vilafranca, així com les necessitats que tenen les entitats i els seus usuaris. La regidora Montse Espinosa ha traslladat els principals inputs dels representants de les entitats.

La regidora republicana Gemma Urgell afegia que demanen accions per a millorar el benestar emocional com poden ser els casals d’estiu inclusius i els casals d’estiu per a joves. Però, a banda, creuen que caldria posar en marxa accions per a infants i joves dependents amb l’objectiu de facilitar un respir a les famílies. També proposen un programa a la Nau per a joves que els faciliti eines d’educació emocional o campanyes de sensibilització als instituts de Vilafranca. A més d’aquestes accions, creuen important desenvolupar un pla de comunicació per tal de desestigmatitzar la salut mental i facilitar eines perquè els joves puguin demanar ajuda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: