Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’exdirector de Ràdio Vilafranca, Josep Giménez, reviu el seu pare poeta en un llibre

L’exdirector de Ràdio Vilafranca, Josep Giménez, reviu el seu pare poeta en un llibre

El qui va ser primer director de Ràdio Vilafranca, ha publicat el llibre ‘Aquell anhel mai satisfet’.

La publicació recull el més significatiu de l’obra i la vida del seu pare, el poeta ripollès i professor de dibuix a l’ Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca, Josep Giménez Estebanell.
El volum tracta de l’obra i la vida del poeta i de la seva projecció social. Mestre als 19 anys, amb una vida trasbalsada per la història familiar i per la guerra, la seva trajectòria com a poeta es va centrar en el Ripoll de 1929-1936, el seu període més intens. Va patir les conseqüències de la guerra i va acabar a Vilafranca, on la seva projecció pública com a poeta va deixar pas sobretot a la seva dimensió de pedagog. Josep Giménez Noguera es submergeix en la vida del poeta i en la seva obra, fa emergir un món i una època mig oblidats que se’ns poden fer propers. L’autor s’ha basat en les poesies i escrits publicats, i també en bona part d’obra que va quedar inèdita, i en les cartes entre el poeta i la seva enamorada.

En el llibre trobem una poesia vitalista i sovint dotada de ritmes quasi musicals, que es mou a l’ inici entre l’amor galant i la èpica, i es va tenyint de tons més dramàtics per les vivències de la guerra.

Aquest llibre recull més de seixanta escrits del poeta, en part publicats a revistes ripolleses abans de la seva desaparició el 1936, i més endavant als ‘Quaderns de poesia’ de Vilafranca. Recull també una part important i molt significativa de poesia que va quedar inèdita en les seves carpetes i quaderns.

El llibre es pot trobar a les llibreries de Vilafranca i de Ripoll i també en algunes llibreries de Barcelona i al País Valencià, al preu de 15 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: