Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat Penedès Garraf manté els serveis de suport als municipis en un any complicat

Malgrat les dificultats viscudes s’ha volgut mantenir el suport i els serveis que s’ofereixen als municipis, sobre tot en relació a la recollida de residus i el sanejament d’aigües.

Aquest mes de gener la Mancomunitat Penedès Garraf ha celebrat la seva primera assemblea del 2021, que ha servit per fer balanç de les actuacions dutes a terme durant el 2020. Un any marcat per les dificultats provocades per la pandèmia, però que no ha impedit que des de la Mancomunitat es continués amb la seva tasca de suport als municipis, com remarca el vicepresident de l’ens Xavier Ramos.

Entre els diversos serveis, Ramos parlava per exemple de la posada en marxa el 2020 del Servei de gestió forestal i energia, que ha donar resposta a les necessitats en aquest sentit que hi ha al territori i ajudar a potenciar l’economia circular. En clau de suport a empreses i emprenedors, la tasca d’assessorament del Servei d’Iniciatives Econòmiques també ha estat important durant el 2020.

Altres serveis consolidats i que han dut a terme una tasca rellevant aquest 2020 són els relacionats amb la gestió de residus, a través de les 2 plantes de reciclatge i les 13 deixalleries que hi ha repartides per el territori; i el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics que va recollir l’any passat més de 1.400 animals. Xavier Ramos

La Mancomunitat compta actualment amb 35 municipis adherits de l’Alt Penedès, Garraf i també sumant poc a poc municipis del Baix Penedès. Es dona servei a un territori de més de 809 quilòmetres quadrats i una població de més de 265.000 persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: