Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El setembre d’aquest 2021 acabarà la concessió de l’autopista AP-7

Un dels grans canvis que arribarà aquest 2021 en l’àmbit del transport és que l’1 de setembre acaben algunes concessions a quatre autopistes, l’AP-7 i l’AP-2, la C-32 i la C-33.

D’aquesta manera i si res no canvia es deixaria de pagar peatges. En concret al tram de l’ AP-7 entre Tarragona i la Jonquera i entre Montmeló i el Papiol. També, entre d’altres al tram de l’AP-2 entre el Vendrell i Saragossa.
D’altra banda les autopistes que depenen de l’Estat, com és el cas de l’AP-7 que passa per l’Alt Penedès, baixen 0,08 cèntims, una reducció mínima però a tenir en compte després de tres anys d’augments. El preu mitjà s’actualitza a través d’una fórmula de revisió que té en compte sobretot l’IPC mitjà interanual d’octubre a octubre i l’evolució dels vehicles que hi passen.
A les autopistes que depenen de la Generalitat, com la C-32 que passa per el Garraf, s’abaixarà el preu del peatge un 0,7% de mitjana en consonància amb la davallada de l’IPC del mes d’octubre.
D’altra banda també cal tenir en compte que els transports públics no pujaran de preu durant aquest 2021 a l’àrea metropolitana de Barcelona. Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat mantenen igual els bitllets.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: