Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Salut instal·larà a Vilafranca un mòdul de suport per a l’activitat COVID

Salut instal·larà a Vilafranca un mòdul de suport per a l’activitat COVID

Salut ha anunciat que instal·larà mòduls de suport per a l’activitat COVID en 114 centres d’atenció primària de tot Catalunya.

El Departament de Salut ha començat els tràmits per instal·lar mòduls de suport al costat de més d’un centenar de centres d’atenció primària de tot Catalunya perquè puguin desenvolupar l’activitat COVID i no COVID en espais diferenciats. Ja s’ha comunicat als ajuntaments que aquestes construccions, de caràcter temporal, s’ubicaran al costat dels centres sanitaris.

La voluntat és traslladar a aquests espais annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, etc.– per garantir els dobles circuits. L’objectiu de Salut és procurar amb urgència que el sistema públic d’atenció primària pugui desenvolupar la seva activitat en espais diferenciats per patologies, per assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans dins els centres.

En els mòduls, s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d’espai per mantenir un circuit separat entre l’atenció dels pacients amb sospita de COVID-19 i els que hi van per altres motius. La previsió és que, a partir de gener, comencin a entrar en funcionament. Dins de la Regió Sanitària Metropolitana Sud està prevista la instal·lació de 18 mòduls, entre d’altres un al CAP Vilafranca Nord.
El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l’accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. Preveu la contractació de nous perfils als EAP, per la qual cosa farà necessari disposar de més espais. Compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: