Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els cribratges intensius a Vilafranca i als Monjos conclouen la primera jornada amb 272 proves

La primera jornada de cribratges a l’Alt Penedès ha conclòs amb 143 proves a Vilafranca i 129, als Monjos: un total de 272.

Els cribratges intensius començaven aquest dilluns a la tarda a Vilafranca i i a Santa Margarida i els Monjos. Aquest dimarts, a partir de les 15h, arrenquen a Sant Sadurní, concretament a l’espai de L’Índex. La primera jornada de cribratges a l’Alt Penedès ha conclòs amb 143 proves a Vilafranca i 129, als Monjos: un total de 272.

A Vilafranca, el dispositiu està instal·lat al local dels Falcons, al barri del Molí d’en Rovira. A primera hora ja hi havia algunes persones fent cua, i van anar arribant de manera continuada per poder-se fer la prova.

Com explica el doctor Josep Ayllón, director del CAP Alt Penedès, la voluntat amb aquests cribratges massius és evitar cadenes de contagi, i s’adrecen a les persones asimptomàtiques.

La mesura està dirigida, doncs, a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, que es pot adreçar a qualsevol dels tres punts, independentment de l’Àrea Bàsica de Salut que li correspongui i sense necessitat de demanar cita prèvia. Això sí, presentant la targeta sanitària. La tècnica de la prova és el test antigènic ràpid (TAR). El resultat es dona al mateix moment, ja que s’obté en 15 minuts, i també es pot consultar a la plataforma La Meva Salut.

El doctor Ayllón destaca que, en cas de resultat positiu, és molt important fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Les proves es fan de dilluns a divendres, de tres de la tarda a vuit del vespre i s’allargaran, en principi, fins el 22 de desembre en els tres punts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: