Dimecres, 17 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat de proximitat de la Fira del Gall ha tancat portes amb bones sensacions

Vilafranca ha celebrat aquest cap de setmana una Fira del Gall atípica amb un petit mercat de proximitat.

Dissabte i diumenge a la plaça Jaume I hi havia una parada amb venda d’aviram mort i plomat, envasat al buit. Una parada on quatre restaurants venien plats d’aviram cuinat, per emportar, i una parada on es posava a la venda una àmplia mostra del vins del Penedès. D’altra banda durant tota la setmana estava en funcionament la pàgina web de la fira del gall on es podien fer també encàrrecs.
Des de l’organització, la regidora de Turisme Dolors Rius, apunta que davant les circumstàncies viscudes enguany, aquestes activitats han tingut un resultat prou positiu.

La mostra del Gall del Penedès va arrencar a Vilafranca el dissabte al matí amb la visita de l’alcalde, acompanyat per la resta d’autoritats, amb una proposta que mantenia l’essència que l’ha fet popular, i que l’ha consolidat com el millor escenari per conèixer i degustar el Gall del Penedès.

Pere Regull, alcalde de Vilafranca: 37’43’’ «L’entorn és … com sempre» 38’14’’

A més a la placeta de Santa Maria s’exhibien el Tomasot i la Ballarica, davant dels quals els més menuts s’hi podien fer fotografies i també els més xics podien lliurar el xumet dipositant-lo en uns cistells.
El balanç final de tot plegat ha estat positiu. La regidora de Turisme destaca, a més, que el fet d’haver celebrat aquest petit mercat al centr enlloc de al Parc de Sant Julià ha donat més vida als comerços.

Per tot plegat la regidora donava les gràcies a l’esforç realitzat per els diferents sectors de la Fira del Gall, des dels criadors d’aviram, els restaurants, els cellers i també a l’equip tècnic municipal que hi ha darrere de l’organització.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: