Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf rep un reconeixement per la bona gestió de la Covid

Únicament 7 centres d’arreu de l’estat han rebut aquest reconeixement atorgat per la Federació Internacional d’Hospitals i que vol reconèixer la tasca duta a terme durant la primera onada de la Covid.

La Federació Internacional d’Hospitals va obrir en acabar la primera onada de la pandèmia una convocatòria per reconèixer accions en el marc de la lluita contra la pandèmia sota el programa ‘Beyond the Call of Duty for Covid-19’, un reconeixement més enllà del deure.

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf ha rebut un reconeixement en aquest marc pel pla d’acció davant la Covid-19, posat en pràctica durant la primera onada de la pandèmia. Rosa Maria Simón, Directora de Qualitat, Organització i Innovació explica que es va fer una feina important d’adaptació a una situació nova i desconeguda que afectar tots els professionals del Consorci en menys d’una setmana.

El Consorci ha rebut el distintiu després d’una revisió exhaustiva de la candidatura per part d’un comitè internacional format per 16 experts del sector sanitari internacional.

Des del Consorci es va traçar un pla d’acció vers la covid-19 i van treballar en equip i amb un objectiu comú, donar la màxima resposta possible a la població. Un reconeixement als professionals dels Consorci que ho estan donant tot per combatre la crisi sanitària, Simón posava en valor aquest esforç, i recordava també la important col·laboració ciutadana.

Alguns dels protocols que es van aplicar durant la primera onada, es mantenen ara per ara i continuaran formant part de les actuacions d’atenció que es fan a l’Hospital.

El Consorci ha estat reconegut juntament amb 100 hospitals de 27 països diferents. A l’Estat Espanyol s’han atorgat 7 reconeixements. A banda del Consorci penedesencs hi trobem la Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, el Consorci Hospitalari de Vic, l’Institut Català de la Salut, la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, el Complex Hospitalari Moisès Broggi, i els Serveis Sociosanitaris de Sant Joan de Déu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: