Dissabte, 4 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El calendari solidari d’AMPERT del 2021 compta amb la col·laboració de joiers del Penedès

El calendari recull 12 peces fetes expressament per l’ocasió, que han estat fotografiades per il·lustrar els mesos del 2021.

Un any més, i ja en van quatre, l’Associació Ampert ha editat el seu calendari acompanyat de fotografies relacionades amb artistes penedesencs. Una iniciativa que es va iniciar amb el calendari del 2018, i que ara tindrà continuïtat gràcies a la col·laboració de dotze joiers i joieres del Penedès que han dissenyat en exclusiva una peça per el calendari. Recordem que l’associació va néixer en el seu moment de l’experiència de Joan Rios en l’acompanyament a la seva dona Empar mentre va lluitar contra el càncer.

Des d’Ampert, Marc Cuartiella explicava que en aquesta ocasió havien volgut acostar-se a l’Escola d’Art Arsenal i la seva secció de joieria, tot recordant precisament que l’Empar Pérez havia estat secretària de l’escola.

La majoria de les 12 persones que han participat en el projecte havien tingut contacte amb l’Empar ja que havien estat alumnes o docents a l’Escola Arsenal. Una de les que han elaborat una joia és l’Anna Rafecas, professora de joieria de l’Arsenal, que recordava que l’encàrrec va ser molt emotiu per la relació que havien tingut amb l’Empar.

Enguany, com a novetat, cada pàgina incorpora un codi QR que dóna la possibilitat de conèixer una mica els joiers i joieres que hi han col·laborat. Com és habitual, el calendari es pot trobar en diverses llibreries de la comarca, al preu de 6 € que es destinen íntegrament a la tasca social de l’associació i el suport a les persones que han de rebre tractament de radioteràpia a l’Hospital Duran i Reynals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: