Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Torrelavit congela les taxes i impostos municipals per al 2021

Torrelavit congela les taxes i impostos municipals per al 2021

L’Ajuntament assumirà l’increment de cost del servei de recollida d’escombraries per mantenir el preu del rebut als contribuents.

L’Ajuntament de Torrelavit congela les taxes i impostos municipals per al 2021, tal com es va aprovar en l’últim ple municipal. L’alcalde, Manuel Raventós, assegura que la decisió respon a la voluntat del govern municipal d’estar al costat dels veïns i veïnes del municipi en un moment crític com l’actual.

L’Impost de Bens Immobles, l’impost sobre vehicles de tracció mecànica i l’impost sobre l’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana s’adapten als nous preceptes que recomanen els serveis tècnics de la Diputació, però això no suposa en cap cas, l’increment de la pressió fiscal, segons el govern municipal.

Les ordenances que sí registren modificacions són la taxa sobre el servei de menjador de l’escola bressol, que el govern ha decidit suprimir per eliminar càrregues a les famílies; i la taxa d’ús de les instal·lacions esportives que suma una quota de 8,18€ per hora de desinfecció completa d’acord amb els nous protocols Covid.

D’altra banda, Raventós ha destacat la congelació del servei de recollida d’escombraries malgrat que el cost del servei s’ha incrementat en els últims anys, al voltant d’uns 5.000 euros. Segons l’alcalde, l’Ajuntament assumeix aquest increment del cost per poder mantenir el preu del rebut que rebran els contribuents.

Les ordenances fiscals de Torrelavit es van aprovar amb el vot en contra del grup municipal de JuntsxTorrelavit. El seu portaveu, Ramon Riera, creu que la crisi actual obligava a reduir els preus públics per afavorir encara més els veïns i veïnes del poble.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: