Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC exigeix que el govern municipal executi el 100% del pressupost en àmbit social

Els republicans posen l’alerta en la situació d’emergència habitacional greu que es viu a Vilafranca.

En un comunicat lamenten la poca implicació del govern i remarquen la necessitat que es faci publicitat de totes les mesures d’ajut i s’augmenti la transparència de les polítiques socials i de l’excussió del pla de xoc.
La triple crisi que pateix la nostra societat provocada per la covid-19 urgeix als governs de tots els nivells a dedicar-se completament a pal·liar els efectes cap als sectors més afectats i a les persones més vulnerables. Aquesta vocació de govern a Vilafranca però, tal com ha explicat la regidora Mònica Hill ‘no és així, ja que el govern municipal no ha dut a terme les polítiques adequades i no ha executat el pla de Xoc social pactat abans de l’estiu’. Hill exigeix que es capgiri aquesta dinàmica i que Vilafranca “no deixi a ningú enrere”.
Des d’Esquerra Vilafranca creuen que la difusió de les mesures adoptades per l’Ajuntament és un punt fonamental en qualsevol política social. És per això que lamenten la manca d’esforç en aquest sentit que es tradueix en una major dificultat de les famílies i les persones amb més necessitats per a accedir als pocs recursos disponibles inclosos al Pla de Xoc Social, que es fonamenten en ajuts per al pagament de subministraments, per alimentació, per a medicaments o altres despeses mèdiques o de salut.
2020-11-30-s
ERC XOC 2

Un dels àmbits que Esquerra Republicana considera bàsics en tota política social, i més en una situació d’emergència com l’actual, és l’habitatge. Es posa de manifest que no s’ha creat la línia d’ajuts municipals per al pagament dels lloguers per a les persones i famílies que han vist reduïts els seus ingressos per l’impacte de la Covid-19. Fins ara des del govern s’han ofert només els ajuts que cada any es publiquen, amb un import total de 20.000€, quantia que ERC considera totalment insuficient i que caldria haver-se incrementat notablement per la situació de crisi laboral i econòmica existent.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: