Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos han identificat 13 persones per els incidents ocasionats a la plaça de la Vila

Un grup de joves autoanomenats la “resistència al nou ordre mundial” es va concentrar divendres a la nit per protestar contra les mesures per frenar la COVID-19, provocant aldarulls.

La convocatòria es va fer a través de les xarxes socials i va reunir al voltant d’unes 140 persones, majoritàriament joves, molts d’ells manifestant-se sense mascareta i sense complir les mesures de distanciament. Protestaven contra de les mesures adoptades pel Govern de la Generalitat per intentar frenar la Covid-19. El grup pretenia entrar dins de l’ajuntament i va ser necessària l’actuació policial. Set dels participants han estat denunciats, és a dir multats, per part dels Mossos d’Esquadra i 13 persones més van ser identificades. També s’ha fer una denúncia per convocar una concentració no notificada.
L’Inspector Cap de l’ABP de l’Alt Penedès dels Mossos d’Esquadra, Manel Sancho, explica que també es va aixecar una acte per convocatòria de concentració no comunicada i recorda que totes les manifestacions que es fan a la via pública s’han de comunicar prèviament.
Fins a la plaça de la Vila s’hi van desplaçar diverses dotacions de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra. Desprès d’una minuts de forta tensió, mica en mica els concentrats es van anar dispersant.
Al final de la concentració van arribar quatre furgonetes d’anti-avalots dels Mossos d’Esquadra, dues es van quedar davant de l’Ajuntament i dues van anar a la rambla de Sant Francesc per evitar nous incidents.
La investigació continua oberta i no es descarten més identificacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: