Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escolania de Montserrat va oferir divendres un doble concert a la Basílica de Santa Maria

Els concerts, organitzats per la Fundació Pinnae, es van dur a terme divendres per contribuir a la restauració de la basílica de Santa Maria i, per això, la fundació ha col·laborat amb el col·lectiu Santa Maria 2020.

El primer concert es va fer a les 8 del vespre i el segon a dos quarts de 10. Martí Solé, president de la Fundació Pinnae, estava content de l’acollida que sempre té aquesta proposta a Vilafranca. L’Escolania és un cor litúrgic, que des de fa més de set-cents anys canta per a la Mare de Déu de Montserrat. Això no obstant, l’Escolania actual s’ha adaptat als nous temps, i no només segueix cantant al santuari sinó que sovint fa concerts arreu del nostre país i a l’estranger.

L’Escolania és un dels cors musicals de més renom mundial i on actualment hi canta tres escolans del Penedès. Són l’Oriol Masdéu de Puigdàlber, el Nil Gascón de Torrelavit i el Gabriel Bosch de Sant Sadurní. Apunten que és molt divertit aprendre molta música i estar amb els amics, tot i que els primers dies t’enyores de la família. L’aforament per cada un dels concerts era al voltant del 50% de la Basílica, fet que garantia un distanciament i que les mesures de seguretat es compleixin degudament.

Per l’accés a l’interior de la Basílica era obligatori l’ús de mascareta i es va facilitar gel hidroalcòholica a tothom per la desinfecció de mans. El distanciament del públic anirà amb una limitació obligatòria de 5 persones per banc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: