Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya de vacunació de la grip arrenca a Vilafranca amb bona resposta de la població

A Vilafranca, la vacunació es fa a les instal·lacions dels Centres d’Atenció Primària i, durant aquests primers dies, la resposta de la població està sent molt positiva.

La campanya de vacunació de la grip ha començat a Catalunya aquest dijous 15 d’octubre. S’avança en el calendari per la situació sanitària generada pel coronavirus, amb la voluntat d’arribar al major percentatge de població possible i evitar així ingressos hospitalaris.

A Vilafranca, la vacunació es fa a les instal·lacions dels Centres d’Atenció Primària i, durant aquests primers dies, la resposta de la població està sent molt positiva. Ho explica la directora de l’Equip d’Atenció Primària Vilafranca 2, Rosa Cañestro.

Cañestro destaca que sempre és important vacunar-se de la grip, una malaltia que pot generar complicacions sobretot en els col·lectius de més risc. Però, aquest any, amb el coronavirus, és més important que mai.

Les autoritats sanitàries es marquen com a objectiu que un 75% de la població es vacuni de la grip. Però a la campanya es prioritza la vacunació de les persones majors de 60 anys, les persones amb determinades patologies que amb la grip es poden complicar especialment, les dones embarassades i el personal dels serveis essencials. Aquest any, en aquest darrer grup s’hi incorpora el personal docent.

Tant la grip com la Covid-19 són patologies respiratòries similars i, per tant, presenten una simptomatologia similar. La metge de família del CAP Vilafranca Nord Aida Castellote explica que qualsevol persona a la que visiten i presenta símptomes com tos, febre, mucositat, mal de coll o, fins i tot, algun component diarreic, se li programa una prova PCR. La doctora Castellote apunta la importància de tenir controlada la Covid-19 per l’alt nivell de propagació que presenta el virus. Molt superior al de la grip.

Castellote també destaca que no es pot abaixar la guàrdia en totes les mesures que estiguin a les nostres mans.

La grip és una infecció de les vies respiratòries de caràcter víric que sol provocar febres altes. No es pot tractar amb antibiòtic perquè es tracta d’un virus i cal passar-la a casa amb paracetamol i repòs. En el cas del coronavirus, les indicacions són similars però és molt important fer l’aïllament correctament i ser estrictes respectant els terminis que indiquin els professionals sanitaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: