Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ha mort l’artista anglesa establerta al Penedès Lesley Yendell

L’escultora de 61 anys va morir aquest dilluns desprès d’una llarga lluita contra el càncer.

Nascuda a Sunset, una zona ramadera d’Anglaterra el 1959, el 1982 va rebre una beca per ampliar els seus estudis d’art a la Universitat de Barcelona. Des del primer moment es va enamorar del paisatge del Penedès, establint-se a Subirats on ha viscut la resta de la seva vida. La seva obra s’inspira tant en el paisatge domesticat penedesenc com en objectes domèstics quotidians, amb la transformació de branques o restes de poda en aquests objectes, introduint nous criteris per valorar no només el seu efecte estètic, sinó també el seu poder comunicatiu.
L’any 2015, Lesley Yendell, va treballar en un projecte creatiu a l’Escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. A part de crear un projecte artístic, va contribuir al programa educatiu de l’escola, duent a terme l’activitat en anglès. Amb el títol d’’Hàbitat’ s’analitzava l’arquitectura dels animals i es procedia a la construcció d’una escultura. El setembre de 2017 l’aleshores diputat Lluís Llach acompanyat del president d’Òmnium Jordi Cuixart van inaugurar un espai de reconeixement a Muriel Casals, a Subirats, un espai amb una escultura de l’artista Lesley Yendell.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: