Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es liciten les obres pel carril per a vianants i bicicletes que unirà Vilafranca amb Els Monjos

El projecte contempla superar amb seguretat les dues vies d’altes capacitats existents, la variant de la N-340 i l’Autopista AP7.

El carril per a vianants i bicicleta farà un recorregut des de la rotonda de la cruïlla de l’avinguda de Tarragona amb l’avinguda del Vendrell fins a la depuradora d’aigües residuals, al límit del terme municipal amb Santa Margarida i els Monjos. Amb un pressupost global de 1.640.000 euros, el projecte s’ha dividit en dos trams.

El primer tram, anomenat 1-3 i amb un pressupost d’1.250.000 euros, compta amb una subvenció del 73% del pla de polígons de la Diputació de Barcelona. El segon tram, anomenat 4, té un pressupost de 390.000 euros que està finançant amb un 30% pels fons europeus FEDER. El primer tram té una longitud d’uns 2 km, abasta des de l’avinguda del Vendrell fins a l’Hotel Air Penedès, i té un termini d’execució d’obres de 10 mesos, mentre que el segon són uns 400 metres amb un termini de 6 mesos i va des de l’Hotel Air Penedès fins a la depuradora. L’execució dels treballs pot ser simultània en els dos trams.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, destaca que, a banda de modernitzar l’entorn dels polígons, el projecte oferirà facilitat de mobilitat per a treballadors i treballadores i millorarà l’entrada de la vila.

El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, ha explicat que el projecte preveu un carril segregat de la resta del vial i amb paviment diferenciat, el manteniment de l’arbrat existent i enllumenat tipus led.

El projecte contempla superar amb seguretat les dues vies d’altes capacitats existents, la variant de la N-340 i l’Autopista AP7. En el primer cas s’aprofitarà el túnel existent al c/ Calafell i el segon cas es farà un túnel soterrat a la rotonda de sortida de l’autopista a l’alçada de la depuradora.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, ha destacat la transversalitat del projecte, que vincula urbanisme, medi ambient, mobilitat i promoció econòmica i l’aposta per la mobilitat sostenible.

L’Ajuntament dels Monjos també té en marxa el projecte per unir aquest carril-bici fins al seu nucli urbà a partir del seu terme municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: