Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les llars municipals d’infants han començat el curs amb tranquil·litat però menys infants

A Vilafranca les llars han obert amb normalitat, i s’espera que dilluns les escoles i instituts puguin fer-ho també amb tranquil·litat ja que s’han pres totes les mesures recomanades.

Les llars van obrir el 4 de setembre i durant aquests dies han estat fent l’acollida. La sensació, com explica la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Txell Montserrat, és que que les famílies han afrontat aquesta situació amb tranquil·litat.
Enguany però, fruit segurament de les situacions provocades al voltant de la pandèmia, no s’han cobert totes les places que oferien les llars municipals. De les 270 disponibles, s’acull ara per ara 252 infants.
La regidora remarca que aquests mesos previs han estat de molta feina tant al servei d’Educació de l’Ajuntament com als centres escolars de la vila, que han estat elaborant els diferents plans d’obertura que aquests dies estan aprovant els consells escolars. Monttserrat reconeix que hi ha molta incertesa entre els docents i les famílies, però des de l’Ajuntament volia transmetre un missatge de tranquil·litat ja que s’ha fet tota la feina que calia per mira de garantir un inici de curs amb seguretat.
Pel que fa als equipaments escolars, l’atenció principal és l’evolució dels treballs per el nou institut de la vila, que recordem iniciarà el curs a l’escola Pau Boada, però preveuen que com a molt a l’inici del segon trimestre ja pugui situar-se al seu emplaçament definitiu al Molí d’en Rovira.
En relació a la possibilitat de la demanda d’espais municipals per part d’escoles i instituts per ubicar-hi aules, Montserrat explica que a Vilafranca s’han rebut algunes peticions que s’han d’estudiar i concretar. Apunta per exemple que dimecres al vespre van rebre els convenis que s’han de signar per fer aquestes cessions, i que com que les previsions i normatives son molt canviats, tot és una mica precipitat. Remarca que mirant de donar la resposta més àgil per tal de garantir dilluns la possibilitat que tots els alumnes tinguin accés a un ensenyament presencial i de qualitat.
En aquests moments sembla que la voluntat és potenciar els grups bombolla, més que no pas la reducció de les ràtios, i caldrà veure com s’articula aquesta possibilitat de cessió d’espais per a usos educatius que no són habituals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: