Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alberg municipal posa en marxa un nou servei de colònies escolars

L’alberg municipal de Joventut de Vilafranca ofereix un nou servei de colònies escolars que ha incorporat a l’oferta que Xanascat posa a l’abast dels centres educatius de Catalunya.

La iniciativa ha estat presentada aquest dilluns al migdia a les instal·lacions de l’alberg.

El regidor de Joventut Miquel Medialdea recorda que, abans del confinament per la pandèmia de la Covid-19, l’alberg havia aconseguit incorporar-se a la xarxa d’albergs de la Generalitat, Xanascat, adherint-se al programa Vacances en família i comptava gairebé amb plena ocupació els caps de setmana que s’oferien. Però el segon cap de setmana d’obertura es va decretar l’estat d’alarma i l’alberg va haver de tancar.

El regidor explica que durant aquests mesos s’ha estat treballant en la nova proposta de colònies escolars a l’alberg i l’equipament vilafranquí ha pogut entrar per al proper curs en el Programa d’activitats escolars ‘Una eina al servei de l’escola’ que Xanascat ofereix als centres educatius de Catalunya.

Medialdea avança que s’està treballant junt amb el Servei de Cultura en una segona proposta de colònies al voltant del cicle festiu i la cultura popular, vinculada a l’obertura de la nova Casa de la Festa Major.

Per la seva banda, el cap del Servei de Joventut, Rubén Calvo, explica que l’alberg ha reobert després dels tres mesos de confinament reorganitzant i redistribuint personal, espais de pernoctació, d’alimentació i els d’ús comú a les actuals normes higiènico-sanitàries. D’aquesta manera, l’equipament està preparat i de fet ja ha tingut pernoctacions relacionades amb el festival En Veu Alta aquest passat cap de setmana.

El responsable de l’alberg, Dani Sáez, destaca que el programa de colònies escolars de Xanascat compta amb molta experiència, funciona i està ben estructurat. L’alberg vilafranquí oferirà estades de 2 dies i 1 nit o de 3 dies i 2 nits tant per a primària com per a secundària. Inclouen l’allotjament, la manutenció i les activitats, que estaran centrades en l’esport.

Sáez remarca que s’està treballant diferents plans per si cal adaptar les activitats en funció de l’evolució de la pandèmia de la Covid-19.

L’alberg municipal de Vilafranca disposa actualment d’un aforament de 60 persones i, més enllà dels programes de Xanascat, està obert a qualsevol entitat o grups, que poden fer reserves sempre que hi hagi un mínim de 10 persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: