Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca aprova amb una gran majoria la moció de suport a l’Adrián Sas

El ple municipal d’aquest dimarts ha comptat amb el debat de diverses mocions.

Entre d’altres la que presentava la CUP en nom del Grup de Suport d’Adrián Sas i Baula Xarxa Solidària, demanant que la Generalitat retiri l’acusació penal contra Adrián Sas, que l’Ajuntament li doni suport i que s’aturi la repressió contra certes persones acusades. El regidor de Cs va votar en contra, a l’espera de la sentència. La retsa de grups hi van votar a favor. Ramon Arnabat de VeC va dir que no té lògica que la Generalitat cridés a la manifestació i després presentés l’acusació. Per part del PSC, Francisco Romero va explicar que a banda dels criteris polítics el fet d’haver pogut parlar amb la família de l’afectat queda clar que no hi ha una justificació perquè la Generalitat es personi. Des d’ERC Montse Espinosa fugint de proclames partidistes demanava el màxim suport a la moció i finalment Aureli Ruiz de JxV també mostrava el suport a la moció entenent desproporcionada la petició de cinc anys i mig de presó per aquests fets.

D’altra banda al ple es van portar a aprovació altres mocions.

El grup municipal de Cs presentava una moció per a preservar i fer efectiva la conciliació laboral I familiar, amb el foment del teletreball i la reducció de la bretxa salarial en la situació provocada per la crisi de la Covid-19. La moció es va aprovar per unanimitat.

També Cs presentava una segona moció per instal·lar aixetes automàtiques en els lavabos de les dependencies municipals fomentant el rentat de mans. En aquest cas ERC es va abstenir plantejat que en aquests moments cal prioritzar altres recursos per lluitar contra els efectes de la Covid-19. La resta de grups hi van votar a favor, amb el compromís de fer-ho per fases i segons disponibilitat pressupostària.

Per la seva banda VeC també va presentar dues mocions. Una primera sobre la situació sanitària a Vilafranca , tractant de recuperar l’atenció presencial i reforçant l’atenció primària. Una moció que va recollir el suport de tots els grups. L’altra moció presentada pel grup de VeC tractava sobre pactes pel dret a l’habitatge i mesures per fer front a la crisi habitacional . En aquest cas Cs no va coincidir en alguns punts que plantejaven la regulació de preus. Així la moció es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups menys l’abstenció de Cs.

D’altra banda el grup d’ERC va presentar una moció sobre increment de la freqüència de busos a Barcelona mentre durin les obres ferroviàries de la línia de trens R-4, i altres mesures de transport que també es va aprovar per unanimitat de totes les forces polítiques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: