Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ple aprova inicialment el Pla d’Habitatge i l’Ordenança de Serveis Funeraris de Vilafranca

Entre els 15 punts que conformaven l’ordre del dia la resta de punts més destacats van ser l’aprovació inicial de l’Ordenança municipal de Serveis funeraris i l’aprovació inicial del Pla d’Habitatge.

Tots els grups van destacar la importància de tirar endavant el pla d’habitatge de Vilafranca. Lourdes Sánchez, regidora de Medi Ambient i Habitatge va fer una diagnosi de la situació de l’habitatge a Vilafranca d’un pla que va dir que el Pla havia de servir per poder planificar polítiques d’habitatge entre 2021 i 2026. Un total de 43 propostes que se centrarien en tres grans propostes com ara garantir el dret a l’habitatge, millorar l’estat i conservació dels habitatges, i finalment dotar a les administracions per fer polítiques proactives de suport a la població que queda exclosa del dret a l’habitatge.

Eladio García, de C’s anunciava el vot favorable al Pla.

VeC s’abstenia, tot i recalar que el Pla d’Habitatge era totalment necessari. Al·legava poca dotació pressupostària i lamentava que no s’apliqués el 30% de la superfície construïda per destinar-la a habitatge de protecció oficial.

La CUP votava a favor de l’aprovació inicial, tot destacant que era un primer pas, però que calia dotació pressupostària que garanteixi que es puguin desenvolupar les propostes de manera correcte.

En el cas d’ERC s’anunciava l’abstenció, tot i felicitar-se per el fet que es plantegi aquesta aprovació inicial. Pere Sàbat explicava que consideraven que el pla es queda curt i no s’especifica de manera clara com tirar-lo endavant.

Finalment l’alcalde Pere Regull va dir que s’havia fet una bona acció de participació ciutadana per redactar la proposta, i va remarcar que de les 43 propostes que es plantegen 26 ja s’estan duent a terme.

El pla es va aprovar inicialment doncs amb els vots a favor del govern, la CUP i C’s i les abstencions d’ERC i VeC.

L’altre punt destacat va ser l’aprovació inicial de la nova ordenança dels Serveis Funeraris, presentada per el regidor de Governació Miquel Medialdea, La intenció, va explicar, era regular els requisits mínims que han de complir les empreses que vulguin gestionar el servei a Vilafranca. Els grups de l’oposició van valorar que calia fer aquesta actualització, i van plantejar algunes qüestions.

Per exemple, des de Vilafranca es Comú es va reclamar la possibilitat de fer un crematori a la vila; des de la CUP s’apostava per de la municipalització del servei; mentre que finalment des d’ERC es qüestionava que no s’apostés de manera més clara per garantir la gratuïtat del servei a les persones que ho necessitin, així com les bonificacions pertinents pels col·lectius més vulnerables. El punt es va aprovar amb els vots a favor dels dos grups del govern, Vilafranca en Comú i C’s; i les abstencions de CUP i ERC.

El ple va recollir també el debat de 6 mocions presentades per diferents grups. Així, es va aprovar per unanimitat una moció sobre les armes nuclears que presentaven alcaldia i Vilafranca en Comú. Una moció que va defensar en nom de la Fundació per la Pau Carme Sunyer. Abans s’havia aprovat una moció de C’s sobre el control de la vespa asiàtica, amb abstenció de la CUP; i després es va tirar endavant una moció de suport a Marcel Vivet que presentava la CUP, una moció d’ERC sobre les afectacions del míldiu.
ERC i VeC van presentar una moció demanant l’eliminació del cablejat a les façanes de les cases, que l’equip de govern va demanar deixar sobre la taula per poder-la replantejar fer-la factible. Va ser rebutjada amb els vots en contra del govern. Finalment VeC va presentar una moció sobre l’exclusió dels serveis bancaris de certs col·lectius a causa de la digitalització d’aquests serveis i el tancament d’oficines, que es va aprovar per unanimitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: