Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Granada ha celebrat la seva festa major amb el màxim de normalitat en la situació actual

Aquesta ha estat la primera festa major que s’ha celebrat a l’Alt Penedès en la situació actual de mesures de prevenció per la COVID-19, i ha volgut centrar-se al màxim en els actes de proximitat.

Aquest passat cap de setmana el municipi de la Granada ha celebrat la seva Festa Major, la primera de les que s’han fet a la comarca. Com explica l’alcalde Joan Cols, els darrers mesos han estat de treball intens per veure què es podia fer i què no al voltant de la Festa Major. Finalment s’ha apostat per fer un programa més reduït, centrat en els veïns i veïnes del municipi i amb producte de proximitat.
Un exemple era el tast de vins que es feia dissabte al vespre al pati del Celler Cooperatiu, i que venia a substituir l’habitual mostra de vins i caves que es feia amb motiu de la Festa Major. Enguany s’ha fet un tast amb productes del municpi.
L’alcalde explica que s’ha apostat per fer la majoria dels actes en els mateixos espais, amb entrades anticipades i fins i tot en algun cas nominals, i en llocs on es pogués garantir el control de l’aforament.
Cols remarcava que habitualment la de La Granada és la primera festa major de la comarca, i que enguany aquest era un fet de més pressió ja que calia tenir molt clar que tenien moltes mirades a sobre per veure com funcionava.
Cols apuntava per exemple que l’habitual cercavila dels balls folklòrics de diumenge al matí es va anul·lar per convertir-lo en una exhibició que es va fer al Centre Cívic amb el públic assegut i gaudint dels balls a l’escenari. Un acte que es complementava amb el vermut diabòlic organitzat per els Diables de la Granada, que s’acompanyava d’un concert de gralla i bosses de vermut ja tancades que es repartien entre els assistents.
El balanç final d’aquesta primera festa major a la comarca ha estat positiu, i l’alcalde Joan Cols valorava l’actitud cívica dels veïns del municipi, tot complint amb les normatives a que obliga l’actual situació sanitària provocada per el Covid-19.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: