Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC de Vilafranca critica que els Consells Municipals no es convoquen de fa mesos

Des d’Esquerra Republicana es considera inacceptable que no es convoquin els Consells Municipals.

En un comunicat els republicans expliquen que tot i la COVID19, el govern no ha convocat ni el Consell Municipal de Salut ni el de Serveis Socials ni el de Comerç i Turisme per donar compte de la situació, l’afectació de la pandèmia ni les mesures preses a Vilafranca.
Els Consells Municipals són òrgans participatius sectorials, formats per entitats, partits polítics i veïns i veïnes que tenen, entre les seves funcions, assessorar, proposar, debatre i fer seguiment de les principals actuacions municipals. Gairebé no s’ha convocat cap dels Consells Municipals existents i, fins i tot, en alguns casos, s’està parlant de posposar-los al mes de setembre.
Des d’Esquerra Republicana es considera inacceptable que no es convoquin els Consells Municipals per donar compte i rebre assessorament i propostes dels diferents col·lectius sectorials del municipi, i més tenint en compte l’actual situació social i econòmica causada per la COVID19. Segons ERC ‘el govern de JxC i PSC, malauradament, un cop més ha demostrat que no aposta per la transparència ni la participació ciutadana i que no està disposat a escoltar’. Els republicans han fet arribar al govern la necessitat de què els Consells Municipals es convoquin i se’ls doni la funcionalitat que han de tenir aquests òrgans participatius.

ERC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: