Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els viticultors qualifiquen d’insuficients les ajudes per a la verema en verd

El Departament d’Agricultura ha rebut un total de 660 sol·licituds per acollir-se als diferents ajuts extraordinaris al sector vitivinícola per fer front a la crisi causada per la pandèmia de la COVID-19 per a la campanya 2019-2020.

Aquestes sol·licituds, rebudes per a les tres línies d’ajudes convocades, corresponen a la destil·lació de crisi de 62.000 hectolitres de vi, a l’emmagatzematge privat de 914.000 hectolitres de vi i a la collita en verd de 2.227 hectàrees, que equivalen a un import de 12,6 M€.

Pel que fa als ajuts als viticultors per a la verema en verd de raïm, s’han presentat 593 sol·licituds per a la collita en verd a tot Catalunya. A l’Alt Penedès correspon a un total de 799,94 hectàreas.

La cap sectorial de la vinya de JARC, Isabel Vidal, explica que és una mala solució, però que almenys és una solució per a la situació actual. Al mateix temps, Vidal afegeix que l’aparició generalitzada del míldiu ha provocat la renovació de contractes de compra. Vidal considera insuficients els diners destinats a aquesta mesura. 

La verema en verd es tracta d’un ajut destinat als viticultors, mentre que les corresponents a la destil·lació de crisi i l’emmagatzematge privat estan encaminades a ajudar als elaboradors. 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: