Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Gremi d’Hostaleria preveu una situació complicada aquest estiu per la manca de turistes

Durant molt de temps els bars i restaurants i el sector de l’hostaleria en general han estat tancats al públic a causa de l’Estat d’Alarma decretada pel coronavirus.

Va ser a la fase 1, a partir del 18 de maig, que els establiments de restauració al Penedès ja podien obrir les seves terrasses al públic i la gent va respondre amb moltes ganes de tornar a la normalitat. Però segons explica el membre de la junta del Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès i gerent del Casino, Joan Carles Segura, tot es va anar estabilitzant i en les darreres setmanes ha anat a la baixa a causa dels rebrots que està havent a Catalunya.

Segura explica que a Vilafranca i comarca habitualment tenen turistes internacionals però enguany no n’han vist pràcticament cap. De turistes de la resta de l’estat tampoc n’estan arribant, i únicament s’està rebent turisme local. Per tant, el sector està notant una davallada en el seu negoci després de les darreres notícies no gaire optimistes.

Des del Gremi consideren que se’ls presenta un futur del tot incert tenint en compte també la cancel·lació d’actes rellevants a la comarca com el Vijazz o les Festes Majors en molts municipis.

De cara als propers mesos la perspectiva no és en principi gaire més positiva, i per tant pateixen ja que és durant l’estiu quan es fa bona part de la caixa de l’any.

El Gremi d’Hostaleria espera que es puguin rebre inputs i informacions més alentidores tant per ells com per la resta de la ciutadania i que es pugui recuperar part de la temporada d’estiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: