Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les escoles de Vilafranca reobren amb poc alumnat

Les escoles de primària de la vila han reobert aquesta setmana les seves portes en les condicions que estableix el pla de reobertura de centres educatius del Departament d’Educació.

L’arribada de la fase 2 ha permès que les escoles acullin alumnat per primer cop des del divendres 13 de març, quan es va decidir tancar-les per evitar la propagació del coronavirus.

El curs, però, continuarà telemàticament i finalitzarà el 19 de juny. L’obertura dels centres educatius té una funció d’acollida dels infants més petits per a les famílies que no poden conciliar amb la feina i de suport i reforç per a alumnat que ho necessita i per a aquells que canvien de cicle. En tots els casos, l’assistència és voluntària.

A l’escola Estalella i Graells, aquest dimecres hi havia vuit alumnes d’educació infantil i dos de primària. Aquesta setmana se n’incorporaran uns quants més de primària i els de sisè tenen previst assistir al centre per acomiadar el curs dividits per grups.

Abans d’entrar a l’escola i durant l’estada dels nens i nenes al centre se segueixen mesures de prevenció per evitar el contagi del coronavirus.

La tornada d’aquests nens i nenes a l’escola es fa en un context inèdit, una situació a la qual tant ells i elles com els i les mestres s’han hagut d’adaptar.

Els nens i nenes d’educació infantil han passat el primer matí a l’escola fent jocs al pati i activitats lúdiques a l’aula.

Les escoles i instituts han publicat a les seves pàgines web el pla de reobertura i ofereixen la possibilitat de concertar cita prèvia amb els i les mestres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: