Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC suspèn la gestió del govern municipal en el primer any de l’actual mandat

Els republicans consideren que el govern de JuntsxVilafranca i PSC manté les mateixes mancances del darrer mandat, d’esquenes als grups de l’oposició i amb manca de transparència.

Els regidors del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca han fet aquesta setmana una roda de premsa per tal de valorar el primer any de l’actual mandat. A grans trets, la valoració que en fan els republicans d’aquest primer any és que ha estat continuista amb la inèrcia dels darrers mandats municipals a Vilafranca d’acord entre Junts per Vilafranca i el PSC. La cap del grup municipal d’ERC, Mònica Hill, comentava continuen trobant a faltar projecte i planificació per la vila.
Hill posava com a exemple que un any després de les eleccions encara els dos grups del govern no han fet públic el seu acord de govern, i lamentava que es manté la gestió gris i poc transparent del mandat anterior.
Per ERC un altre motiu per suspendre la gestió del govern és la manca de planificació en àmbits importants que continuen estant pendents com ara el catàleg de patrimoni, el pla de mobilitat i un pla local d’habitatge.
En relació amb aquestes qüestions, el regidor Salvador Campamà lamentava la manca de voluntat del govern municipal de treballar pel patrimoni històric i arquitectònic, posant com a exemple la remodelació del carrer del Comerç o la Creu de Santa Digna.
Per Pere Sàbat, la continuïtat del govern entre Junts i el PSC provoca que Vilafranca vagi perdent capitalitat i presència; tot lamentant la inexistència d’un pla de mobilitat i les mancances en el transport. Un altre motiu de suspendre el govern municipal, com explicava la regidora Gemma Urgell, és el fet que s’ha continuat actuant d’esquena als grups de l’oposició i sense cap transparència tampoc cap a la ciutadania.
Finalment els representants d’ERC a Vilafranca explicaven que han continuat estenent la mà al govern proposant accions i iniciatives per millorar la vila. Posaven com a exemple l’acord al que han arribat per els pressupostos del 2020 per desbloquejar projectes com la nova biblioteca o la rehabilitació de l’hospital vell. Lamentaven però que amb la necessitat d’haver d’aplicar un pla financer i econòmic, fruit del que han qualificat mala gestió econòmica del govern el 2019, part de les possibles accions de govern poden quedar aparcades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: