Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El curs escolar acaba amb la incertesa sobre com serà el retorn a les aules al setembre

Aquest divendres 19 de juny és el darrer dia d’un curs escolar que ha estat completament inèdit i atípic.

Molts nens i nenes no han trepitjat les aules des del passat 12 de març. Altres, més aviat pocs, han tornat a les escoles aquestes darreres setmanes, tot i que en unes circumstàncies totalment diferents a les habituals.

A l’escola Montagut de Vilafranca aquest divendres era un dia de comiat. La cap d’estudis, Ingrid Pujol, reconeix que ha estat un curs difícil perquè pràcticament van haver de «clonar l’escola de presencial a virtual en 24 hores». Però, en tot moment, van prioritzar el contacte amb l’alumnat i van poder seguir el curs amb certa normalitat. Aquests darrers dies també s’han pogut trobar físicament a les instal·lacions de l’escola.

L’alumnat ha viscut la situació amb perplexitat, com ho ha fet la societat en general, però també adaptant-se a les circumstàncies. I valora positivament haver-se pogut retrobar amb els i les companyes.

Seguir el curs de forma virtual ha estat un dels principals reptes per a aquests joves.

Un altre aspecte que remarquen és que els infants i joves i les seves necessitats no s’han tingut tan en compte com els hagués agradat durant l’emergència sanitària.

Ara caldrà veure com es prepara el curs vinent, tot i que de moment encara hi ha moltes incerteses.

De moment, el Departament d’Educació s’ha compromès a que el 100% de l’alumnat torni a les aules al setembre amb ràtios més baixes i grups estables per controlar més fàcilment un possible brot de coronavirus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: