Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Normalitat en l’inici del curs marcat per l’avançament i la jornada intensiva al setembre

Les escoles vilafranquines s’han adaptat als canvis d’aquest inici de curs, i resten pendents de veure aquesta tarda l’ús que es fa de la jornada intensiva per part de les famílies.

A les portes de les escoles, avui els nervis, els neguits i les emocions eren visibles en el retorn a la aules i l’inici del curs 2022-2023 dels alumnes d’infantil i primària. Un curs que es preveia que s’iniciés amb una certa tensió per part dels sindicats, però que finalment s’ha tranquil·litzat força després dels darrers acords amb el Departament.

El curs, com dèiem, ha començat una setmana abans del que era habitual. Aquesta situació ha comportat que hi hagués menys temps per poder preparar les aules i els centres els primers dies de setembre. Tot i això des de les direccions de les escoles es referma que tot estava a punt per el retorn a l’activitat. Mònica Calaf, és directora de l’escola Estalella.

Des l’escola Vedruna Sant Elies, Sergi Condis el seu director general, coincidia en que dos dies per preparar-ho tot és poc temps, però destacava que ja es va fer molta feina al juliol.

L’altra novetat important en aquest inici de curs és que durant el mes de setembre s’ha decidit que els alumnes facin horari lectiu fins al migdia, i que a la tarda els centres ofereixin activitats per completar l’horari.

Una situació que per exemple en el cas de l’Estalella tenen cobert amb monitoratge a la tarda. La seva directora però, apuntava que hauran d’anar-se adaptant a mida que avancin els dies en funció de les demandes que en puguin fer les famílies.

Diferent és la situació a l’escola Vedruna Sant Elies, que mantindrà aquest setembre la seva activitat fins a les 5 de la tarda.

Tot i que l’inici de curs es preveu tranquil, Calaf també apuntava que han tornat a tenir una darrera sorpresa des del Departament amb l’anunci a darrera hora que a partir del gener se’ls redueix una hora lectiva.

Per a les famílies el retorn a l’activitat escolar també és un dia especial, i el fet que la data s’hagi avançat una setmana al que era habitual fins ara es valora de maneres molt diferents. La Sara Urgell, a les portes de Sant Elies, comentava que en el seu cas no l’afecta gaire.

La Maria Ollé per la seva banda apuntava, més que l’avançament en la data d’inici, el fet que a les aules fa calor i hauran de treballar amb les finestres obertes en un entorn que encara es troba en obres i que per tant pot genera molèsties.

A l’altra banda de la plaça, i afectats també per aquestes obres, les famílies de l’Estalella valoraven també aquest avançament, i l’efecte que tindrà en el seu cas l’horari intensió les tardes de setembre. Raul Lisón, comentava que ell treballa tot l’estiu a aprofitaven aquesta primera setmana de setembre per fer vacances.

Vanessa Castillero, de la seva banda, apuntava que l’horari intensiu els resultava una complicació en aquest inici de curs.

Aquest matí les aules des dels més petits d’educació infantil fins els més grans de primària s’han omplert ja d’activitat amb un primer dia que ha estat bàsicament de pressa de contacte i retrobament per els 3.958 alumnes matriculats als centres de la vila.

Dimecres serà ja el torn dels 2.769 que cursaran ESO als centres vilafranquins.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: